Кияни вже відчули, що "Київенерго" не розрахувалась з боргами



Фото з сайту ТСН
Незважаючи на те, що опалювальний сезон традиційно закінчується 15 квітня, у квартирах киян вже холонуть батареї, а з крана тече ледве тепла вода. Причина - скорочення обсягів поставок газу.

Першими на собі це відчули жителі Лівого берега, пише "Комсомольська правда".

Однак, якщо ледве теплі батареї терпіти можна, то "літня" вода з гарячого крана приносить чимало незручностей.

У "Київенерго" кажуть, що зараз температура теплоносія з ТЕЦ-6 становить 53 градуса, хоча за нормами має бути 65 градусів. У департаменті корпоративних комунікацій енергокомпанії пояснили, що при необхідному обсязі близько 120 тисяч кубометрів газу на годину, компанія одержує майже на 40% менше, тому технічно не в змозі витримувати необхідну температуру.

Однак, як відомо, 16 квітня газ столиці можуть взагалі відключити через борги в 1,75 мільярда. "Київенерго" у свою чергу каже, що сплатити борг не в змозі через необґрунтовані тарифи на компослуги.

Тим часом в Київраді кажуть "що "Газ України" таки може "прикрутити газ".

"У "Київенерго" є тверді договори з "Газом України" по споживанню й строках розрахунку. Їх потрібно дотримуватися. Вирішувати, чи допомагати компанії гасити борги повинні в мерії, ми у свою чергу закладали в бюджеті на цей рік невеликі суми для компенсації різниці в тарифах, але їх недостатньо", - сказав голова комісії Київради з питань ЖКГ Юрій Бондар.

Водночас депутат висловив переконання, що повністю ТЕЦ-6 від газу не відключать, адже  повторний запуск - дуже тривалий процес.

Як відомо, чиновники Київської адміністрації заявляли, що будуть жорстко контролювати питання якості компослуг.

Також голова КМДА Олександр Попов підписав телеграму головам районних адміністрацій з вимогою провести автоматичний перерахунок тарифу на тепло усім будинкам, які обслуговуються ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 і які залишись взимку без тепла через відключення газу.

А начальник Управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський пообіцяв, що Київська адміністрація своїм розпорядженням зобов'яже столичні ЖЕКи робити перерахунок тарифів, а за невиконання вказівки мерії каратиме ЖЕКи подвійними штрафами.

Водночас журналіст Української правди. Київ пише, що домогтися перерахунку тарифу за неякісно надані послуги можливо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ