Воду в Києві розбавлятимуть французькими таблетками?



Фото buildaroo.com
Фахівці "Київводоканалу" на водозабірних об'єктах проводять дослідження по впровадженню сучасних способів очистки та знезараження води.

Про це повідомляє прес-служба водоканалу.

Зараз на базі "Київводоканалу" випробовують новий французький дезінфікуючий засіб, який може використовуватися "для дезінфекція водопровідних і каналізаційних споруд, обладнання, свердловин, резервуарів чистої води, споруд і обладнання бюветних комплексів, профілактичної дезінфекції поверхонь лабораторних приміщень тощо".

У підприємстві наголосили, що новий препарат зручніший у використанні ніж хлорне вапно, оскільки, на відміну від порошкового вапна, він виробляється у таблетках.

"Використання таблеток дозволить спростити процедуру виготовлення робочих розчинів, замінити великі за обсягом запаси хлорного вапна та інших сипучих та рідких дезінфекційних засобів", переконані в "Київводоканалі".

Якщо виробничі випробування цього засобу підтвердять ефективність знезаражуючого ефекту та доцільність використання, то "Київводоканал" зможе відмовитися від хлорного вапна, а також частково від рідкого хлору та гіпохлориту натрію.

Водночас, у водоканалі наголосили, що на сьогодні питна вода Києва за усіма  показниками відповідає вимогам, що діють в Україні.

Довідка. Препарат французького виробництва було безкоштовно надано "Київводоканалу" Торговим домом "Санітарний щит України". Засіб відповідає вимогам діючого санітарного законодавства України. Вміст діючих речовин: 80-82% натрієва сіль дихлорізоціанурова кислота. Препарат має тривалий термін зберігання та не потребує контролю якості під час зберігання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ