Міліція запобігла вбивству бізнесмена


Столична міліція попередила скоєння замовного вбивства іноземного громадянина, заступника директора одного з комерційних підприємств та затримала трьох осіб - замовника вбивства, організатора та посередника.

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС, до столичного УБОЗ надійшла інформація, що двоє громадян та невідомі особи підшукують у кримінальних колах столиці кілера для виконання замовного вбивства, за що пропонують 20 тисяч доларів.

У результаті перевірки ця інформація підтвердилася. З метою недопущення скоєння цього злочину оперативники підібрали особу, яка мала виконувати роль "кілера".

Під час контрольованої зустрічі "кілера" з посередником та замовником вбивства майбутній псевдо виконавець убивства отримав фотокартку замовленого та 8 тисяч доларів завдатку.

На момент скоєння злочину, з метою приховати сліди та створити собі алібі, замовник та організатор злочину вилетіли за кордон.

Убивство зімітували. Через кілька тижнів, під час чергової контрольованої зустрічі "кілер" передав посереднику йому було передано речові докази "вбивства" (годинник нібито загиблого) та отримав від нього другу частину грошей.

Згодом було затримано зловмисників.

"Нам вдалося зберегти життя громадянину, який знаходився на нашій території, як бізнесмен - один із керівників підприємства сусідньої країни. Доказова база зібрана достатньо в повному об'ємі і повністю викриває і доводить, що цей злочин носив характер замовного вбивства і участь кожного ланцюжка повністю встановлена і доведена", - сказав начальник столичного УБОЗ Олександр Плужник.

Він додав, що причиною "замовлення" стали господарсько-фінансові взаємовідносини та боргові відносини, в процесі яких боржник не хотів віддавати борг.

Наразі стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ч.2 ст.15 та ч. 2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ