У Києві залатають лише третину доріг


Цього року на ямковий ремонт доріг столиці виділять 7 мільйонів гривень, однак цих коштів вистачить лише на те, щоб залатати третину дірок в асфальті.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на Головне управління житлово-комунального господарства КМДА.

"Цих коштів вистачить тільки, щоб закрити основні діри біля будинків. Для повного ремонту всіх ям по місту потрібно не менше 16 мільйонів гривень", - розповіло керівництво управління.

Видання відзначає, що якщо врахувати, що ямковий ремонт одного кв. м асфальту коштує в середньому 250 гривень, а середня київська яма становить 3 кв. м, то виходить, що грошей мерії вистачить на латання менше 10 тисяч вибоїн. Водночас, за оцінками різних фахівців, таких ям у Києві близько 35 тисяч.

Ремонтні роботи обіцяють розпочати за два-три тижні, але його виконавець наразі не визначений.

"Ми оголосили тендер. Звичайно ця процедура займає два місяці. Але щоб прискорити процес, ми його оголосили ще до виділення грошей. Тому ремонти почнуться вже через два-три тижні", - сказали в управлінні.

Не знають достеменно і які вулиці будуть латати.

"Повний список ми ще не склали. Райони мають свої фонди на ремонт. Щоб зрозуміти хто й що ремонтує, управління розсилає листи районам із проханням надати адреси для ямкового ремонту з дефектними актами. Потім латають", - сказали у Головному управлінні ЖКГ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ