Університет Шевченка приховує нові розцінки на гуртожитки?


Керівництво Київського національного університету імені Шевченка, всупереч обіцянкам, не оприлюднює калькуляцію нових розцінок на гуртожитки.

Про це повідомляє незалежна студентська профспілка "Пряма дія".

За словами активістів, після студентської акції протесту 29 березня адміністрація вишу пообіцяла упродовж тижня опублікувати всі розрахунки вартості проживання в гуртожитках, однак ця інформація досі не з'явилась на сайті університету.

"Ми бачимо, що адміністрація КНУ все ще не готова до відкритості і публічності. Як і раніше, розцінки обговорюються за зачиненими дверима, без діалогу з невдоволеними студентами. А критика на адресу керівництва вишу досі залишається табу", - заявляють у "Прямій дії".

За словами активістів, на даний момент на університетському сайті з'явилась лише інформація про зустріч ректора із головою "лояльного до адміністрації профкому та головою студпарламенту".

"У повідомленні йдеться про те, що їм були передані калькуляція і попередня вартість проживання в гуртожитках. Однак в публічному просторі обрахунки досі не з'явилися. Коли студенти вчасно не здають сесію, їх відраховують. Коли в обіцяні терміни не вкладається академічна бюрократія, це чомусь вважається нормальним", - підкреслюють у "Прямій дії".

Студенти нагадали, що з квітня ціни на гуртожитки в КНУ ім. Шевченка мають піднятися в 2,5 рази. Якщо зараз студенти сплачують від 82 до 140 гривень за місяць, то за новими цінами платити доведеться від 170 до 300 гривень.

Як відомо, підвищення вартості проживання бояться і студенти "Київського політехнічного інституту".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ