Київ відстає від Москви і Будапешту на 12 років



Фото day.kmv.gov.ua
Столиця України, за результатами досліджень, відстає від співставних європейських столиць - Праги, Москви, Варшави, Будапешту - приблизно на 10-12 років.

Про це на засіданні Громадської ради Києва заявив керівник проекту компанії "The Boston Consulting Group" Сергій Перапєчка, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, зараз у місті існують проблеми, з якими європейські столиці зіштовхнулися 15 років тому і  змогли їх подолати.

Зокрема, мова йде про низький рівень економічного розвитку, недостатню транспортну інфраструктуру, низьку якість послуг громадського транспорту та комунальної інфраструктури, проблеми у галузі соціального забезпечення (доступ та якість медицини, освіти), нераціональне землевикористання, стихійну забудову.

Саме тому, за словами голови КМДА Олександра Попова, робоча група з розробки стратегії розвитку Києва до 2025 року початковими цілями роботи визначила сталий розвиток економіки столиці та підвищення якості життя громадян.  

Попов наголосив, що для досягнення цих цілей передбачається робота в чотирьох напрямках: скорочення розриву відставань по секторах, розвиток конкурентних переваг, рішення базових проблем життя міста, наближення "міста реального" до образу "міста ідеального".

Як відомо, раніше Попов заявив, що має намір зробити з Києва розвинену європейську столицю, на кшталт Праги чи Відня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ