Гостей Євро-2012 селитимуть просто на Дніпрі


Біля причалів та на набережних Києва зможуть пришвартуватися судна, на яких матимуть змогу проживати близько 3 тисяч гостей Євро-2012.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Ці самохідні судна будуть використовуватися як готельні комплекси і дозволять повністю задовольнити потреби у кількості місць для розміщення гостей Чемпіонату, йдеться в повідомленні.

Планується, що теплоходи місткістю приблизно 300 осіб кожний прибудуть до Києва без пасажирів, що дозволить уникнути труднощів із реєстрацією прибуваючих іноземців.

Можливість переходу суден по маршруту Дунай - Чорне море - Дніпро - Київ та технічні питання щодо такої можливості буде розглянуто Укрморрічфлотом та європейським судновласниками, яких залучить до цього проекту Німецьке товариство технічного співробітництва в Україні.

У міністерстві відзначили, що зараз для комфортного швартування суден може бути використано близько 2-3 причалів.

Водночас керівництву ДП "Адміністрація річкових портів" доручено розглянути можливість тимчасового використання набережних стінок для швартування пасажирських суден з Європи.

Крім того, готується звернення до комунальних підприємств міста Києва з метою організації електро- та водопостачання на причалах, які їх зараз не мають.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ