Довгого можуть "піти" вже через тиждень



Фото з сайту oles.com.ua
Секретар Київради Олесь Довгий вже на найближчому засіданні 14 квітня може втратити своє крісло.

Про це пише Сегодня з посиланням на впливових членів Партії регіонів.

"Я навіть не сумніваюся, що Київрада повернеться до цього питання! І не тільки по Довгому, я говорю про все керівництво", - сказав співрозмовник видання.

Також, як відомо, у середу регіонал Олег Надоша заявляв, що "Попов не подобається Довгому, оскільки заважає красти".

За словами одного з депутатів з промерської більшості, конфлікт між депутатами і Київською адміністрацією почався ще півроку тому.

"Коли прийшла "команда професіоналів" Олександра Попова, Довгий особисто просив всіх його підтримати. Але натомість багато хто попросив вирішити свої питання, причому вони найчастіше не були пов'язані із землею й власністю, тому що в нинішній період це не вигідні активи. Найчастіше говорили про преференції для свого бізнесу в обмін на голоси за проекти Попова і його людей", - сказав співрозмовник видання.

Він додав, що пройшов час, але питання депутатів ніхто не вирішував, тому серед депутатів постало "законне питання", чому вони мають йти назустріч новій команді.

Видання наголошує, що для того, щоб зняти Довгого, у залі вже найшлася потрібна кількість голосів - більше 61. Подейкують, що 14 квітня питання буде внесене з голосу. Джерело в Київраді говорить, що за відставку секретаря можуть віддати свої голоси 6 "регіоналів", 12 "кличковців", 11 "литвинівців", 8 "гаківців" і,  можливо, 14 бютівців. Ще 5 голосів наберуться із позафракційних, 7 зі "Столичних реформ". Тож разом вийде 63 голоси.

Як відомо, нову кандидатуру на посаду секретаря Київради може внести тільки мер Леонід Черновецький, але і його можна обійти, відзначає видання.

Якщо мер не вносить кандидатуру, то половина депутатів може обрати тимчасового голову, причому не тільки на одне засідання, а на весь період сесії - півроку. А якщо мер вніс кандидата, але він не влаштував депутатів, то останні можуть провести таємне голосування по своєму ставленику.  

Сам Довгий тримається оптимістично, мовляв, "у Київраді сконцентрований досить потужний професійний кадровий потенціал і серед депутатів багато людей, які могли б займати пост не тільки секретаря, але й заступників голови КМДА".

"Що стосується питання про недовіру, якщо буде така необхідність, я завжди готовий поставити його на голосування для того, щоб після цього ми не поверталися до політичних питань, а займалися справою", - сказав секретар Київради.

Зараз у кулуарах активно обговорюють, хто замінить Довгого. Кандидатів небагато - ПР пропонує  голову фракції Олексія Омельяненка і голову комісії із власності Володимира Дейнеку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ