Усі столичні парковки хочуть передати одному власнику


Київська адміністрація створить спеціальну комісію, яка вивчатиме питання передачі паркувальних майданчиків комунальних підприємств району єдиному міському оператору.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

За словами чиновника, питання передачі паркувальних майданчиків в управління одного оператора наразі дуже актуальне, адже з усіх підприємств міста у першому кварталі надходження до бюджету були забезпечені лише двома - КП "Київтранспарксервіс" та КП "Дніпропарксервіс".

"Розрахункові надходження набагато більші від тих, що ми сьогодні реально маємо. При запланованих 15 мільйонах гривень у першому кварталі до бюджету столиці надійшло лише 2,039 мільйона гривень. Маючи майже мільйон квадратних метрів парковки в місті, ці показники повинні бути набагато більшими", - сказав Крамаренко.

Він наголосив, що сьогодні у Києві працює велика кількість стоянок, власники яких не сплачують податків та не мають відповідних договорів.

"Має бути єдиний орган, який аналізуватиме та контролюватиме всю інформацію щодо функціонування автостоянок та паркувальних майданчиків", - пояснив заступник голови КМДА.

Очолить комісію Крамаренко, до її складу також увійдуть начальник головного фінансового управління Володимир Репік, начальник Головного управління транспорту та зв'язку Євген Водовозов, директор КП "Київтранспарксервіс" Олена Поліщук та голови районів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ