Генпрокуратура не має матеріалів про зловживання Черновецького


У Генеральній прокуратурі наразі немає підстав і матеріалів для того, щоб порушувати кримінальну справу за фактом зловживань мера Києва Леоніда Черновецького і його команди на підставі заяв, зроблених днями головою КМДА Олександром Поповим.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на поінформоване джерело у Генпрокуратурі.

За словами співрозмовника, жодних матеріалів від контролюючих органів, на підставі яких прокуратура могла б вирішити питання порушувати чи не порушувати кримінальну справу, не надходило.

Разом з тим співрозмовник агентства зауважив, що висловлювання голови КМДА ще не є підставою для відкриття будь-якої справи, оскільки, враховуючи перебіг подій в столичній мерії, ці заяви можна віднести до "політичних розбірок, які мають вирішуватися у внутрішньому колі". 

Як відомо, 31 березня на сесії Київради Попов розкритикував роботу міськради.

За словами голови КМДА, з 2007 по 2010 рік було незаконно відчужене 3200 га землі в Києві, а нанесений збиток можна оцінити у 60-70 мільярдів гривень. Документи на майже 2 тисячі земельних ділянок передані в правоохоронні органи ще в грудні, але поки триває слідство.

Водночас заступник секретаря РНБО Віктор Сівкович заявив, що на команду мера "матеріалів у правоохоронних органах багато".

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ