Януковичу ще раз нагадають про рейдерське захоплення "Сяйва"


До річниці рейдерського захоплення книгарні "Сяйво", колектив книгарні ініціював лист-звернення представників культурної спільноти та всіх небайдужих громадян до президента Віктора Януковича.

Також лист надішлють прем'єр-міністру Миколі Азарову, спікеру Володимиру Литвину, міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову та генпрокурору Віктору Пшонці, пише Gazeta.ua.

Таким чином активісти намагаються привернути увагу урядовців до трагічної історії захоплення "Сяйва" та кризової ситуації в книжковій галузі в загалом.

Організатори хочуть отримати відповідь на питання "Коли місто Київ отримає назад славетну книгарню з багаторічною історією та культурними традиціями?".

Збір підписів відбуватиметься під час роботи Шостого київського весняного книжкового ярмарку з 7 по 10 квітня 2011 року на стенді книгарні "Сяйво (Експоцентр "Спортивний", вул. Фізкультурна, 1, м. Республіканський стадіон).

7 квітня о 14.00 на стенді книгарні продемонструють увертюру з балету "Захоплення книгарні на лібрето Леоніда Черновецького у виконанні відомої балетної трупи".

8 квітня об 11.00 на майданчику "Майстер кляса" пройде прес-конференція, присвячена останнім подіям боротьби за книгарню.

Як відомо, приміщення книгарні було продано у вересні 2009 року на підпільному аукціоні компанії "Абріль-Студіо" за символічну ціну (менше 300 тисяч доларів).

Потім група людей на чолі із зятем Черновецького - В'ячеславом Супруненком, депутатом Денисом Комарницьким та їх другом Ростиславом Корнієнком силовим чином захопили книгарню.

Усе це сталося незважаючи на укази, закони, постанови Верховної Ради на підтримку українського книговидання та книгорозповсюждення

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ