У Києві знесли ще один старовинний особняк



У вихідні Київ втратив ще одну історичну будівлю - на вулиці Мельникова, 51 заради чергової висотки знесли особняк.

По це пише "Сегодня".

Землю з особняком Київрада в 2009 році віддала КП "Гендирекція Київради з обслуговування іноземних представництв" для будівництва й обслуговування будинку з підземним паркінгом. 

 
У ньому передбачені приміщення для резиденції посла й торгово-економічної місії Республіки Казахстан. 
 
Проект будинку розглядали на містобудівній раді, але, за словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, передбачалося, що фасад старого будинку повинен зберегтися.

"Він повинен був бути вбудований у новий будинок. Я пам'ятаю, що ми розглядали цей проект, щоправда, я тоді ще не був головним архітектором. Але остаточне рішення містобудівна рада ще не прийняла, оскільки були зауваження, які замовник повинен був виправити. Чому зараз будівлю знесли, я не знаю, але відправлю туди свого представника, щоб розібратися із ситуацією", - пообіцяв Целовальник.

У посольстві Казахстану офіційно прокоментувати ситуацію не захотіли. Відмовився від коментарів і забудовник - львівська компанія "Інтеграл-Буд".

Тим часом столичні архітектори і києвознавці кажуть, що це була коштовна будівля для столиці - двоповерховий особняк стилі модерн був побудований на початку XX століття й належав дворянці Олені Згорській.

Як відомо, у переддень нового року у Києві компанія СП "Сітко-Поділ-Київ", яку пов'язують з нинішнім глава СБУ Валерієм Хорошковським, знесла стародавній будинок архітектора Миколи Казанського (1909 року) на Поштовій площі.

Згідно з рішення містобудівної ради на цьому місці (Сагайдачного, 1) має з'явитися 9-поверхова "скляшка".

Фото Сегодня

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ