З вибиванням боргів з киян розбереться прокуратура?


Фракція "УДАР Віталія Кличка" у Київраді звернулася до прокуратури столиці з вимогою порушити кримінальну справу проти представників ДКП "Київжитлотеплокомуненерго" та компанії "Дельта М", які вибивають з киян борги 10-річної давнини.

Про це повідомляє прес-служба фракції.

Причиною звернення до прокуратури стали численні скарги киян, які отримали листи від компанії "Дельта М" із вимогою погасити заборгованість за послуги тепло- та водопостачання, надані ще у 90-их роках.

Депутати фракції наголошують: такі листи - це банальне здирництво.

"Цивільний кодекс встановлює термін позовної давності за такими зобов'язаннями - три роки, тож вони не підлягають оплаті, а мають бути списані, як прострочені. А зважаючи на те, що подібні листи розсилає компанія "Дельта М", яка не надавала жодних послуг, її діяльність фактично зводиться до діяльності колекторських компаній, статус яких на сьогодні в Україні не повністю врегульовано. Ця організація не має права вимагати від киян погашення жодних боргових зобов'язань", - вважають у фракції.

На цьому ж наголошує і юрист Андрій Нечипоренко - мовляв, механізму, щоб повернути борг якому більше 3 років, немає.

"Таке вибивання боргів розраховано на лохів, які побояться і зразу кинуться для того, щоб сплатити, аби їм не дзвонили, не псували нерви", - сказав правовик у коментарі СТБ.

Як відомо, нещодавно кияни поряд зі звичними платіжками за компослуги отримали й інші. ДКП "Київжитлотеплокомуненерго" через компанію "Дельта М" вирішила вибити з мешканців борги 10-річної давнини.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ