Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d9c560b75ce3/
Українська правда
Київ

Торговці з Перова чергують на ринку цілодобово

06.04.2011  15:04

На авторинку на бульварі Перова підприємці третій день тримають оборону. Після того, як представники КП "Київблагоустрій" почали зносити кіоски, люди чергують на ринку цілодобово, пише "Комсомольська правда".

Торговці обурені діями комунальників і кажуть, що захищатимуть своє добро до останнього.  

"Вони приїхали в понеділок, вихідний день. Не зробивши опису товару, почали вантажити кіоск із акумуляторами. Ті попадали, розбилися, кислота витекла. Але ж один найдешевший акумулятор коштує 600 гривень, його вартість продавець повинен буде компенсувати власникам", - сказав продавець В'ячеслав.

Він наголосив, що торговців не попередили, не пояснили, що відбувається і на яких підставах забирають їхні контейнери.

Власникам кіосків дали час прибрати ларьки самостійно до обіду вівторка, але люди вирішили не здаватися - близько 30 осіб залишилися чергувати на ринку, заїзди перегородили автомобілями.

"Цьому ринку вже років 20, він першим з'явився в країні, і от зараз його хочуть закрити. Керівництво ринку сказало нам, що 13 квітня закінчується строк оренди земельної ділянки. Документи на продовження подали ще рік назад, але ніхто їх не підписує", - сказав старожил ринку Андрій Петрович.

Він переконаний, що влади має людей "за дурнів": "Кажуть, заберіть свої точки на тиждень - ми територію облагородимо. А потім назад повернетеся".

У таку перспективу ніхто не вірить, до того ж продавці вже оплатили на місяць уперед оренду. А це 2 тисячі гривень, які навряд чи повернуть.

Переселитися підприємцям пропонують на авторинок за містом - у Чапаївці. Але, за словами продавців з перова, там і своїх торговців вистачає, нормальне місце знайти неможливо.

Наразі підприємці відвезли черговий лист голові КМДА Олександру Попову з проханням захистити ринок.

У мерії ж кажуть, що прибирають ринок законно, мовляв, торговці не мають документів та є рішення комісії, яку очолює перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. До того ж усіх підприємців нібито повідомляли і просили прибрати кіоски самостійно.

Про ситуацію, у результаті якої без роботи залишаться мінімум півтисячі людей, у мерії воліють не говорити, відзначає видання.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.