Торговці з Перова чергують на ринку цілодобово


На авторинку на бульварі Перова підприємці третій день тримають оборону. Після того, як представники КП "Київблагоустрій" почали зносити кіоски, люди чергують на ринку цілодобово, пише "Комсомольська правда".

Торговці обурені діями комунальників і кажуть, що захищатимуть своє добро до останнього.  

"Вони приїхали в понеділок, вихідний день. Не зробивши опису товару, почали вантажити кіоск із акумуляторами. Ті попадали, розбилися, кислота витекла. Але ж один найдешевший акумулятор коштує 600 гривень, його вартість продавець повинен буде компенсувати власникам", - сказав продавець В'ячеслав.

Він наголосив, що торговців не попередили, не пояснили, що відбувається і на яких підставах забирають їхні контейнери.

Власникам кіосків дали час прибрати ларьки самостійно до обіду вівторка, але люди вирішили не здаватися - близько 30 осіб залишилися чергувати на ринку, заїзди перегородили автомобілями.

"Цьому ринку вже років 20, він першим з'явився в країні, і от зараз його хочуть закрити. Керівництво ринку сказало нам, що 13 квітня закінчується строк оренди земельної ділянки. Документи на продовження подали ще рік назад, але ніхто їх не підписує", - сказав старожил ринку Андрій Петрович.

Він переконаний, що влади має людей "за дурнів": "Кажуть, заберіть свої точки на тиждень - ми територію облагородимо. А потім назад повернетеся".

У таку перспективу ніхто не вірить, до того ж продавці вже оплатили на місяць уперед оренду. А це 2 тисячі гривень, які навряд чи повернуть.

Переселитися підприємцям пропонують на авторинок за містом - у Чапаївці. Але, за словами продавців з перова, там і своїх торговців вистачає, нормальне місце знайти неможливо.

Наразі підприємці відвезли черговий лист голові КМДА Олександру Попову з проханням захистити ринок.

У мерії ж кажуть, що прибирають ринок законно, мовляв, торговці не мають документів та є рішення комісії, яку очолює перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. До того ж усіх підприємців нібито повідомляли і просили прибрати кіоски самостійно.

Про ситуацію, у результаті якої без роботи залишаться мінімум півтисячі людей, у мерії воліють не говорити, відзначає видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ