Школярів Київщини знову залишили без їжі



Фото www.fat-man.ru
Учні Приірпіння залишилися без харчування з 1 квітня. Попри те, що Міністерство соціальної політики провело вчасно тендер, його переможець, "Іванівський школярик", не в змозі забезпечити дітей гарячим харчуванням.

Про це повідомляє СТБ з посиланням на Головне управління освіти й науки в Київської облдержадміністрації.

За словами начальника відділу освіти Ірпеня Ярослава Маляренка, претенденти на здійснення гарячого харчування подають документи і виграють тендер, а потім "приїздять і дивляться по факту".

"У них нема ні майна, ні обладнання, ні людей. Треба взяти в оренду приміщення їдальні. Для цього вони мають взяти участь в конкурсі. А в них не готові документи. Люди перше б мали ознайомитися з правилами харчування, а потім подаватися. А в нас виходить зворотній процес", - сказав він.

Тим часом директор "Іванківскього школярика" Владислав Глущенко, який виграв тендер, з огляду на ситуацію, що склалась, хоче відмовитися від нього.

"Я приїздив до Ірпінського райвно. Вони кажуть, що інші харчовики виграли тендер без посвідчень, а я виграв з посвідченнями (для чорнобильців). Потім кажуть, що приміщення вже здали в оренду і буде дві хазяйки на кухні. Орендну плату хочуть ставити 7-8 тисяч гривень, а я її таку в тендер не закладав. Далі кажуть ми поварів не дамо. Я напишу відмову від тендеру", - сказав Глущенко.

Директори кажуть, що батьків повідомили, тож діти не сидять зовсім без їжі - беруть з дому. Однак батьків те, що їх попередили, не тішить - школярі однаково залишаються без гарячих харчів. Крім того, відсутність харчування багатьом батькам додає фінансових клопотів.

"Дуже погане ставлення держави до дітей. Хай би хоч фрукти давали чи гарячий чай. Я печу пиріжки, сирники. Це накладно. Ми пенсіонери, а донька одна виховує онуку. Викручуємось як тільки можемо", - сказала бабуся семикласниці Ольга.

Телеканал відзначає, що фактично всі школярі Приірпіння мають харчуватися державним коштом - оскільки проживають в чорнобильській зоні.

Як відомо, проблеми й перебої з харчуванням у школах цього району виникають постійно.

Чиновники не для преси пояснюють, що головна проблема в тому, що тендери проводить міністерство, а управління освіти Київської області не бере на себе ініціативу й не пише клопотання до Кабміну, щоб децентралізувати цей процес й взяти на себе організацію й відповідальність за його виконання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ