Андріївський такий забудують готелями і ресторанами



Фото padla-katz.livejournal.com
Київські архітектори розробили проект реконструкції Андріївського спуска. Однак Рада з питань охорони пам'яток міста ним не задоволена.

Захисників культурної спадщини не влаштовує сам факт зведення на спуску нових будинків і те, що узвіз може перетворитися на транспортну артерію, пише "Комсомольська правда".

Однак, відзначає видання. будувати на узвозі таки будуть, але запроектованим ново будам "уріжуть" поверховість.

Так, готельний комплекс із паркінгом і ресторанами, що розміститься за адресою Андріївський спуск, 14-16, удалося "знизити" до п'яти поверхів (раніше планувалося, що він буде 9-поверховим).

Залишився в новому проекті вулиці й будинок з рестораном, виставковим залом і дорогими апартаментами за адресою Андріївський спуск, 6. Як відомо, це будівництво пов'язують із Петром Ющенком, братом екс-президента.

За адресою Андріївський узвіз, 10б буде офісний центр. За інформацією джерел, роботи буде вести компанія "Еста-Холдинг", підконтрольна фірмі "СКМ", що належить Рінату Ахметову.

Голова комісії з культури Київради Олександр Бригинець каже, що для того щоб обслуговувати готелі, до них потрібний під'їзд, а з пішохідної вулиці, якою узвіз є сьогодні, неприпустимо робити транспортну дорогу.

"Якщо тут з'являться готелі, виходить, їздити по спуску почнуть і автобуси, і лімузини, - транспортний потік буде значно більш інтенсивним, ніж зараз. Ми як і раніше вважаємо неприпустимим будівництво на спуску й плануємо із цим питанням звертатися безпосередньо до президента України", - сказав депутат.

Як відомо, сьогодні основною проблемою Андріївського узвозу є те, що вулицю досі не визнали пам'яткою містобудування. Незважаючи на те що Головне управління охорони пам'ятників давно подало заявку щодо цього у Міністерство культури, вирішення питання затягується.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ