Працівники ботсаду Гришка заступилися за свого директора


Колектив Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка шокований рішенням прокуратури про порушення кримінальної справи щодо директора ботсаду.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили співробітники ботанічного саду.

"Прокурор Печерського району на підставі перевірки щодо додержання вимог земельного та природоохоронного законодавства порушив кримінальну справу відносно директора Наталі Заіменко за фактом вчинення нею службової недбалості. Під час перевірки Державною екологічною інспекцією встановлено факт засмічення земельної ділянки площею 66 м2 побутовими відходами, що нанесли державі збитків на суму 3 мільйони 497 тисяч 509, 13 гривні", - нагадав колектив ботсаду.  

За словами співробітників, на зазначеній ділянці фактично знаходилось будівельне сміття, яке не було прибране за зимовий період внаслідок замерзання ґрунту. Але, наголосив колектив ботсаду,  рослинний покрив порушено не було, а на даний час це сміття прибране .

"Це абсолютно штатна ситуація: кожної весни проводиться планова підготовка території Саду до нового сезону. Незрозумілими є два питання. Яким чином екологічна інспекція нарахувала такі величезні суми збитків, якщо вартість вивозу сміття зі всієї території становила близько 1600 гривень? Та на якій підставі прокуратура порушила кримінальну справу проти нашого керівника?", - сказали працівники ботсаду.

Вони додали, що також занепокоєні "постійними спробами деяких бізнес-структур відібрати частину території Саду".

"Усі наші відвідувачі на власні очі бачили, як за останні декілька років ботанічний сад змінився на краще. Це і постійні поповнення колекцій рослин, і відкриття нових ландшафтних ділянок, побудова нових оглядових та дитячих майданчиків. Не зважаючи на величезну кількість відвідувачів, наш ботанічний сад кожного ранку вражає чистотою території та доглянутими рослинами. Наш колектив і керівництво Саду дбає про це", - наголосили співробітники ботсаду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ