На бульварі Перова зносять авторинок



Фото з сайту ГУ з контролю за благоустроєм
У понеділок зранку працівники КП "Київблагоустрій" проводять демонтаж МАФів "ЗАТ "Дніпровський ринок", що на бульварі Перова, 19.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили самі підприємці.

За словами члена профсоюзу вільних підприємців Олександра, їх застали зненацька - ларьки прибирають без будь-якого попередження, нищачи товар підприємців.

"З Дніпровським авторинком справжня проблема. Приїхали комунальники разом з міліцією,  витягують ларьки, закриті з товаром. Там все б'ється, руйнується. Демонтують все підряд. Це звичайнісінький бєзпрєдєл!" - сказав Олександр.

Він наголосив, що нікого з підприємців не попереджали про демонтаж, тож наразі люди поспішають врятувати товар, виносячи що можуть з контейнерів.

Водночас прес-секретар начальника Головного управління з контролю за благоустроєм Владислав Шелоков заявив, що демонтаж здійснюється на законній основі, а підприємців попереджали і навіть просили добровільно прибрати кіоски.

"Демонтаж відбувається силами КП "Київблагоустрій" підставі рішення міської комісії від 24 березня. Водночас підприємці отримали приписи з проханням надати документи або провести демонтаж своїми силами ще 15-16 березня. Однак ніхто з них не поспішив цього зробити", - сказав він.

Шелоков наголосив, що коли готувалися проекти рішень комісії, то все це відображалося на сайті ГУ з контролю за благоустроєм.

"На сайті є цілий перелік МАФів, які незаконні і які, відповідно, підлягають демонтажу. Серед них є документ про демонтаж кіосків "ЗАТ "Дніпровський ринок". Там 103 МАФи на Перова і у них у всіх немає жодної дозвільної документації", - сказав прес-секретар начальника Головного управління з контролю за благоустроєм.

Він наголосив, що комісію очолює перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, який пообіцяв звільнити місто від незаконних кіосків.

"Ми щодня отримуємо сотню дзвінків з проханням прибрати ларьки, які стоять на газоні, на переході, які є незаконними. На цій темі багато спекулюють, що ми діємо незаконно. Але є три шляхи, коли може бути демонтаж МАФа, - це рішення суду, приписи прокуратури і рішення комісії. От наразі ми маємо рішення комісії", - сказав Шелоков.

За його словами, демонтовані кіоски зберігаються на спеціальних майданчиках доти, доки не приїде власник і не забере їх. Щоправда, забрати кіоск можна лише після оплати робіт з демонтажу.

Щоб прибрати один ларьок місто витрачає 850-950 гривень, але підприємці можуть зекономити кошти, прибравши МАФ самостійно відразу після отримання відповідного припису.

Також, за словами Шелокова, майно, що знаходиться в ларьках, залишається неушкодженим.

"Майно не пошкоджується - все робиться обережно. Крім того, у підприємця перед демонтажем є можливість забрати своє майно. Ми завжди йдемо на зустріч, коли просять зачекати, щоб вивезти товар", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ