Біля греко-католицької церкви на набережній буде базар?


Забудовники мають намір побудувати ринок біля Кафедрального собору Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви.

Про це розповів голова Комісії з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

"Кияни обурені планами забудовників. Юристи намагалися пояснити власникам землі, що на Набережній будувати базар біля храму неприпустимо, а тим паче з моральної точки зору.

Будівельні роботи на майданчику вже почалися. Поки що влада не реагує на протести громади. Але, без сумніву, це місце може перетворитися на гарячу точку", - заявив Бригинець.

Він додав, що в 2 березня відбулася зустріч забудовників із жителями Микильської слобідки, де забудовники намагалися переконати жителів, що будівництво ринку біля храму це ідеальне використання площі на березі.

"Греко-католиків у Києві не так багато, у порівнянні з православними. Але саме ми, православні, повинні підтримати заборону будівництва ринку біля Собору. Уявімо собі, що хтось вирішив побудувати базар біля Лаври, Софії чи Михайлівського Золотоверхого. Якщо ми цінуємо власну святиню, то повинні підтримувати шанобливе ставлення й до інших святинь", - сказав депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ