15 дітей Київщини оздоровлять на Кубі


Цього року 15-20 дітей з Київської області поїдуть на здоровлення до Куби.

Про це заявив голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк під час зустрічі з послом Куби Леоном Карбальо.

"Сьогодні немає необхідності чекати на підписання двосторонніх урядових угод між Україною і Кубою. Ми маємо можливість залучати кошти меценатів на транспортні витрати для дітей, а кубинська сторона надає повне медичне забезпечення. Уже в цьому році ми відправимо на оздоровлення 15-20 дітей з області", - сказав Присяжнюк.

Водночас у прес-служба КОДА повідомили, що найближчим часом відкриється Онкологічний центр при Київській обласній лікарні, "який за технічним оснащенням стане кращим в Україні". З метою оптимізації його якісної роботи губернатор Київщини та посол Куби домовились про можливості обміну досвідом українських та кубинських медиків.

"Куба готова прийняти лікарів вже сьогодні, адже успіхи моєї країни у сфері охорони здоров'я обов'язково стануть у нагоді", - сказав Карбальо, додавши, що Куба виробляє новітні препарати для лікування шкірних та ракових захворювань.

Окрім медичних питань, сторони домовились про співпрацю у сфері культури та спорту, торгівельно-економічних відносинах.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ