Затриманий за вбивство Зубкова скаржився на суддю в Генпрокуратуру. Документи

31.03.2011  15:41

1 2 3 4
Затриманий з підозрою у вбивстві судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова Дмитро Павличенко звернувся до нардепа Тараса Чорновола з заявою про сприяння захисту його прав.

У своїй заяві Павличенко повідомляє, що звертався до Генпрокуратури щодо перевищення службових повноважень службовцями Шевченківського району, зокрема, судді Зубкова, та директором нідерландської фірми "Гоойоорд Б.В.", однак Генпрокуратура не відреагувала на його звернення.

За словами Павличенка, "прикриваючись виконанням заочного рішення суду" державні службовці 13 грудня 2010 року викинули його родину (його, дружину, 19-річного сина Сергія та 6-річного сина Івана) на 10 градусний мороз, а речі вивезли у невідомому напрямку.

Також, за словами затриманого, нідерландська фірма, яка вже викупила половину будинку по вулиці Богдана Хмельницького, намагається забрати у нього його ж квартиру. У таких діях "Гоойоорд Б.В." Павличенко вбачає акт помсти за розкриті і оприлюднені ним факти несплати податків цією компанією, що довгий час прикривалось чиновниками.

Павличенко додав, що звертався до Генпрокуратури з проханням порушити кримінальну справу проти 5 службовців Шевченківського району - Сабадаш Л.І., Гречух О.Я., дільничного інспектора Корзун О.В., Собченко В.В, судді Зубкова, а також  директора представництва "Гоойоорд Б.В.", однак за три місяці жодної відповіді не отримав.

Як відомо, Зубкова знайшли мертвим ввечері 21 березня біля ліфта на сьомому поверсі елітного 25-поверхового будинку на вул. Голосіївській, 13, де мешкав суддя.

24 березня міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив про затримання людини, підозрюваної у вбивстві Зубкова. 27 березня столична міліція затримала другого підозрюваного у вбивстві судді.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що затриманий 19-річний Сергій, син Павличенка, зізнався у скоєнні злочину. Родичі затриманих не вірять у щирість зізнання. Водночас Володимир Широченко, правозахисник, який представляє інтереси Павличенка, переконаний, що чоловіків  "підставили" ті, кому було вигідне вбивство судді.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ