Депутати впевнені, що алкогольні кіоски треба закривати


 

Рішення Київської міської ради про заборону продажу алкоголю в кіосках вступило в дію з сьогоднішнього дня і має виконуватись.

У цьому переконаний секретар депутатської фракції "Республіка Київ" у Київській міській раді Олексій Давиденко, інформує прес-служба "Республіки Київ".

За словами Давиденка, термін виконання цього рішення ніхто не може змінити, окрім самих депутатів.

"Якщо є необхідність змінити термін, з якого буде заборонено продаж алкоголю в кіосках, то це рішення має прийматися на пленарному засіданні Київради", - наголосив  Давиденко.

Разом з тим, політик переконаний, що наразі немає нагальної необхідності вносити якість зміни, адже рішення про заборону продажу алкоголю в кіосках з 31 березня 2011 року було прийнято іще взимку. Тож це ні для кого не стало несподіванкою.

"Переконаний, що у всіх, у тому числі й підприємців, було близько трьох місяців, щоби підготуватися до таких нововведень. А прохання перенести термін запровадження заборони пов'язане із бажанням продавців не виконувати рішення Київради", - зазначив О. Давиденко.

Депутат додав, що бажання відтермінувати введення в дію заборони продажу алкоголю та тютюну в МАФах - наслідок дій профільних лобістів.

"У Києві існує алкогольне лобі, яке до останнього тримається за продаж алкоголю і тютюну в кіосках - в тому числі, ближче до шкіл. Йому активно допомагає лобі власників МАФів (не найманих продавців, а саме власників), які бояться втратити орендарів і позбутися легких грошей. Для того, щоб побороти цих лобістів, потрібна політична воля керівництва міста", - сказав Давиденко.

На думку депутата, рішення про заборону продажу алкоголю в кіосках має виконуватись задля того, щоби уберегти підлітків та молодь від згубних звичок.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ