Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d92db648d7ae/
Українська правда
Київ

Попов прозвітує про зловживання минулої влади і вижене Довгого?

30.03.2011  10:25


Фото з сайту oles.com.ua
31 березня на сесії Київради чиновники Київської адміністрації виступлять зі звітом. Рапортувати будуть не лише про успішно пророблену роботу.

Голова КМДА Олександр Попов має намір озвучити результати аналізу прийнятих Київрадою рішень по землі й власності, тож багатьом депутатам може бути не до сміху, пише "Сегодня".

"Результати моніторингу свідчать - за останні 2,5-3 роки Київ втратив дуже багато активів. Мова йде про об'єкти комунальної власності, нерухомості й землі, у тому числі у паркових і зелених зонах. В останні роки бюджет Києва втратив, за попередніми оцінками, 70 мільярдів гривень", - сказав Попов.

Як відомо, за інформацією "Дзеркала тижня"  усіма корупційними схемами, через які земля виділялася на підставних осіб і липові кооперативи, а потім йшла в руки потрібних людей,  керував зять мера В'ячеслав Супруненко.

А серед виконавців рішень був голова земельної комісії Олексій Євлах, який наразі знаходиться у в'язниці в Німеччині й вирішується питання про його екстрадицію.

Подейкують, що основний наступ на Супруненка почнеться у квітні, коли будуть оприлюднені конкретні факти зловживань. Також є матеріали й на екс-заступника мера Дениса Басса.

Водночас видання відзначає, що відносини між Київрадою і КМДА останнім часом дуже напружені. Депутати висловлюють невдоволення тим, що чиновники міськадміністрації ніяк не взаємодіють із народними обранцями.

Тим часом у КМДА натякають, що вони не хочуть задовольняти різноманітні (і часто нібито не зовсім законні) вимоги депутатів.

Тож, за даними видання, секретаря Київради Олеся Довгого нібито хочуть замінити на більш лояльну людину, яка б сформувала міцну "пропоповську" більшість у міськраді.

Однак, за словами Довгого, у нього подібні чутки викликають здивування.

"Ваше питання мене дивує, тому що я його почув у розпал погоджувальної ради, де висловлювалися пропозиції про недовіру зовсім іншим кандидатам (кому саме, Довгий уточнювати не захотів). 31 березня Київрада буде заслуховувати звіт КМДА. Тому, що стосується сесії, я б концентрував усіх на глибокій професійній дискусії між депутатами й КМДА, яка, я впевнений, буде", - сказав Довгий.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.