МНС придбало спецдрабини та 4 літаки, щоб гасити пожежі в Києві


МНС має намір закупити спеціальні сходи і пожежні гелікоптери, щоб мати можливість дістатися до останніх поверхів київських висоток.

Про це у коментарі Сегодня заявив міністр МНС Віктор Балога, повідомляє сайт МНС.

"Містобудування за останні десять років змінилося, зводять переважно висотки. Натомість рятувальники досі використовують стару і фізично, і морально техніку", - сказав він.

За словами міністра, цього року відомство планує закупити пожежні телескопічні драбини для висотних будівель - чотири драбини з висотою підйому до 55 метрів. Крім того, МНС вивчає технологію гасіння пожеж з використанням вертольотів, обладнаних спецтехнікою.

Балога також розказав, що Міністерство вже придбало 5 пожежних підйомників на 30 метрів і один - на 50, дві автодрабини, що здатні сягати до 53 метрів у висоту, у Києві також вже є автопідйомник на 90 метрів.

"Придбали також 21 спеціальну аварійно-рятувальну машину та 8 спецмашин для перевезення вибухонебезпечних предметів. Придбали 22 аварійно-рятувальних катери, два з яких для розмінування. Оновили авіапарк: взяли 4 пожежні літаки АН-32 та 2 вертольоти "Єврокоптер"", - сказав міністр.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ