Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d91e3425ed84/
Українська правда
Київ

БЮТ хоче, щоб директором ТРК "Київ" був Бригинець

29.03.2011  17:05


Фото TabloID
Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді ініціює якнайшвидше затвердження на своїх посадах керівників, що багато років працюють в статусі "виконуючих обов'язки" у муніципальних ЗМІ та  призначити на посаду керівника телеканалу "Київ" бютівця Олександра Бригинця.

Про це заявила лідер фракції Тетяна Меліхова, яку цитує прес-служба.

За її словами, таке рішення має на меті покращити роботу муніципальних ЗМІ - газет "Хрещатик" і "Вечірній Київ", радіостанції "Голос Києва" та ТРК "Київ".

"Таким чином, ми даємо редакторам певні гарантії, захищаємо їх від свавілля чиновників, але й вимагатимемо відповідно більше", - наголосила Меліхова.

Депутат додала, що у "БЮТ-Батьківщини" є "претензії до нинішніх керівників ЗМІ, але, в той же час, є розуміння, що перебуваючи у ручному керуванні з боку київської влади, не маючи гарантій і захисту, редактори не можуть реалізувати себе повною мірою".

"І в такому стані Роман Костриця (КП "Редакція газети "Вечірній Київ") працює вже 5 років, Денис Жарких (Газета Київради "Хрещатик") - 4 роки, а Андрій Васін (КП "Радіостанція "Голос Києва") - 3 роки", - сказала Меліхова.

Що стосується ТРК "Київ", то, за словами депутата, там немає керівника, що роками керує колективом - черговий "в.о." на телеканалі призначений лише наприкінці минулого року.

"На щастя, серед депутатів є фаховий спеціаліста в галузі телебачення та журналістики - Олександр Бригинець. Він принципова і професійна людина, за освітою і родом діяльності - журналіст, він публічно принципово відстоює інтереси міста. Його принципова позиція, дасть можливість каналу стати справжнім помічником і киянам, і владі у покращенні ситуації в Києві", - переконана Меліхова.

Вона нагадала, що Бригинець закінчив у 1986 році факультет журналістики Київського нацуніверситету ім. Т.Г.Шевченка, член спілки журналістів СРСР, пізніше - член спілки журналістів України, працював журналістом в газеті "Київська правда", редактором у видавництві "Молодь", головним редактором журналу "Час", керівником інтернет-холдингу "Головне", продюсером радіопроектів для Національної радіокомпанії, був продюсером телевізійних проектів для телеканалів "Київ", "Перший Національний", "ICTV" та "1+1", продюсером телеканалу "ОТV".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.