Київські чиновники хочуть прибрати до рук майно міської громади?


Проект рішення КМДА, що внесений до порядку денного сесії Київради на 31 березня, передбачає передачу виконавчому органу прав власника акцій у майні господарських товариств, що належать громаді.

Таким чином КМДА намагається привласнити майно киян, або розпоряджатись ним на свій розсуд, заявила лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Ставши власником акції майна господарських товариств КМДА зможе продати, виміняти, віддати майно громади, як кажуть з-під поли без відома Київради і тим паче киян. Бо одна справа, коли рішення про зміни у власності вирішуються на сесії Київради депутатами під прицілом камер і на очах киян, а інша річ коли завідувати майном стане КМДА. Тоді депутати та кияни не матимуть змоги знати, що і куди ділося", - сказала Меліхова, яку цитує прес-служба.

Вона додала, що відповідний пункт про зміну власника акцій територіальної громади Києва прописаний у проекті рішення "Про програму приватизації майна на 2011-2012 роки".

"Ми вже маємо головний біль із "Київенерго", коли акції громади невідомо куди ділись і кому зараз належать, через що кияни не мають змоги впливати на свавілля із підняттям цін на комунальні послуги у столиці. А тепер уявіть, що подібні схеми відчуження часток громади, КМДА зможе втілювати щодо тих підприємств, де є акції громади Києва", - наголосила депутат.

Вона додала, що фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді виступає категорично проти здійснення Головним управлінням комунальної власності КМДА повноважень власника акції територіальної громади Києва та вимагає виключити відповідний пункт із проекту рішення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ