Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d91d1114402b/
Українська правда
Київ

Центр інфекційних хвороб зведуть до кінця року, - Попов

29.03.2011  15:31

Будівництво Центру інфекційних хвороб Олександрівської клінічної лікарні планують завершити до кінця 2011 року.

Про це під час робочої наради на території лікарні у вівторок заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"Наразі активізовані роботи з будівництва Центру інфекційних хвороб, який до цього часу можна було вважати довгобудом. Сьогодні у нас є абсолютно реальні шанси завершити це будівництво до кінця поточного року. Вартість Центру складає приблизно 180 мільйонів гривень, з яких близько 25 мільйонів - це вартість обладнання та меблів. Все інше - будівельно-монтажні роботи", - сказав чиновник.

Він додав, що найближчим часом Київська адміністрація винесе на розгляд депутатського корпусу проект рішення щодо виділення додаткових 49 мільйонів гривень для того, щоб профінансувати цей об'єкт в повному обсязі.

Він також додав, що незабаром розпочнеться і реконструкція приймального відділення лікарні, на що в міському бюджеті передбачені необхідні кошти.

"Приймальне відділення - дуже важливий об'єкт. У рамках підготовки до Євро-2012 ми зобов'язані привести його у відповідність до сучасних європейських стандартів. Зараз на стадії завершення розробка проектно-кошторисної документації. Важливо зазначити, що ми плануємо обов'язково додати до проекту заходи з впровадження енергозбереження, в першу чергу - заміну вікон та інженерних комунікацій", - сказав Попов.

Як відомо, Олександрівська клінічна лікарня розташована на земельній ділянці площею 7,58 га. На балансі лікарні є 19 будівель. Із загальної кількості будівель 18 будівель побудовані до Жовтневої революції 1917 року.

Загальна площа будівель - 53,5 тисячі кв. м. На сьогодні загальна потужність Олександрівської лікарні складає - 1045 ліжок. Загальна кількість працюючих - 1812 осіб.

На базі лікарні функціонують 10 кафедр НМУ ім.О.О.Богомольця та НМАПО ім. П.Л. Шупика, в яких працюють 90 науковців.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.