Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d9190cacd7ca/
Українська правда
Київ

На Борщагівці збудують ринок на 160 га

29.03.2011  10:56


Фото Сегодня
1 липня на Софіївській Борщагівці, на Кільцевій дорозі, відкриється стартова черга оптового ринку "Столичний".

Він буде першим із серії оптових ринків в Україні, які повинні з'явитися поблизу Харкова, Одеси, Запоріжжя, Донецька й Херсона.

Про це пише Сегодня з посиланням на комерційного директора ринку В'ячеслава Забєліна.

Повністю ринок, який перевищить за площею харківський "Барабашово" і одеський "7-й кілометр", відкриється в 2014 році. Він займатиме 160 га ( "Барабашово" - 70 га", а "7-й кілометр" - 65 га).

На новому столичному ринку продаватимуть лише продукти. Торговців адміністрація має намір залучати низькою орендною платою, що дозволить, на думку керівництва, зробити ціни навіть нижчими, ніж в оптовому "Метро" або "Ашані", і на 30% нижче, ніж у звичайному магазині.

Оптова торгівля на ринку, як і в інших країнах, буде відбуватися з 3 до 7 ранку. У цей час будуть скуповуватися оптом торговці з роздрібних ринків і магазини, а в інший час - звичайні кияни. Причому, за словами Забєліна, асортимент продукції буде дуже широким - від м'яса крокодила до рідкісних африканських овочів і фруктів.

Щоправда, експерти до такої ідеї ставляться скептично. Так, аналітик МПЦІ Олександр Жолудь каже, що подібні ідеї були й раніше, але жодна не втілилася.

"Одна із проблем таких ринків - недостатня кількість продавців, чи прийдуть вони на "Столичний", залежить від того, які умови їм виставлять. Якщо умови будуть нормальні, то можна розраховувати на низькі ціни", - сказав він.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.