Замість "Кращого дому" Черновецького буде психлікарня?



Фото Сегодня
У будинку муніципальної соціальної установи, де, у тому числі, розміщений пансіонат "Кращий дім", буде діяти психоневрологічний пансіонат.

Про це у понеділок заявив заступник голови КМДА Леонід Новохатько, пише Обком з посиланням на УНІАН.

"Жителі цього КП "Кращий дім" усі переселяються у зв'язку з тим, що це приміщення в Пущі-Водиці нашого пансіонату, відзначу, не КП "Кращий дім", перепрофілюють в інший пансіонат - психоневрологічного профілю. Нам потрібні ці місця. І проблема народилася не зараз, на сьогоднішній день вона просто нагромадилася. Потрібно збільшити кількість місць у пансіонатах для проживання саме по цьому профілі - психоневрологічному", - пояснив Новохатько.

Він додав, що людей із КП "Кращий дім" попередили про переселення й на сьогоднішній день навіть уже показали нові кімнати в іншому пансіонаті, де вони зможуть проживати надалі.

Новохатько відзначив, що всі жителі цього комунального підприємства задоволені новими умовами проживання й з розумінням поставилися до пропозиції міської влади.

Щодо оплати за утримання уже в іншому пансіонаті чиновник сказав, що якщо жителі КП "Кращий дім" раніше платили приблизно 3,5 тисячі гривень, те після його ліквідації вартість утримання була зменшена на 1 тисячу гривень, і ця сума збережеться надалі.

Як відомо, 25 грудня 2008 року 71 депутат Київради підтримав рішення про створення КП "Кращий дім". Рішення приймалося за участю міського голови Леоніда Черновецького.

Відповідно до його пояснення, люди похилого віку будуть переселятися за бажанням у такі пансіонати, при цьому їхні квартири будуть залишатися у власності пенсіонера.

Разом з тим міська влада буде мати право здавати цю квартиру в оренду. Так, якщо оренда буде коштувати 500 доларів на місяць, то, за словами Черновецького, "за 100 доларів бабуся (у пансіонаті) буде їсти ікру, ананаси й буде одержувати медичне обслуговування".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ