Цiни на пальне перевалили за межу рекомендованого коридору



Фото go2load.com
Бензин А-95 i дизельне пальне на столичних заправках за останнi днi знову подорожчали.

Тож тепер практично всi заправки продають його за цiнами, що вищi за верхню межу коридору, рекомендованого експертно-аналiтичною групою (ЕАГ) при урядi, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, мережi ТНК-BP i ЛУКОЙЛ, що ранiше дотримувалися коридору, при верхнiй межi коридору для бензину А-95 9,5 гривні/л пiдвищили його вартiсть вiдповiдно до 9,65 гривні/л i 9,60 гривні/л , а дизельне пальне при максимальнiй рекомендованiй цiнi в 9 гривень можна купити за 9,1 гривні/л.

Вийшла за межi коридору i досягла 9,6 гривні/л цiна бензину А-95 на заправках ANP, що входять до складу найбiльшої на ринку мережi групи "Приват".

Оштрафованi минулого тижня за узгодженi дiї на 150 мільйонів гривень мережi АЗС "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") пiдвищили вартiсть бензину А-95 до 9,99 гривні/л, а дизельного пального - до 9,55 гривні/л.

Агентство нагадує, що секретарiат експертно-аналiтичної групи з питань функцiонування ринку нафти, нафтопродуктiв i розвитку нафтопереробної промисловостi при урядi України минулого тижня рекомендував автозаправним станцiям продавати бензин марки А-95 за цiною не вище нiж 9,5 гривні/л, дизельне пальне - 9 гривень/л.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ