"Земельні" чиновники Київщини завдали державі збитки на 13 мільонів


ГУ МВС у Києві повідомляє, що за останні 2 місяці 2011 року працівники на Київщині виявили 38 злочинів економічної спрямованості у сфері земельних відносин. 

Сума збитків по порушених кримінальних справах складає понад 13 мільйонів 135 тисяч гривень, а предметом злочинних посягань стали 231 га земель сільськогосподарського призначення, з них 64,3 га - землі лісового фонду.

За матеріалами зібраними правоохоронціями, Іванківська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу проти реєстратора одного з відділів Київської обласної філії ДП "Центр державного земельного кадастру", який вимагав та отримав хабар в сумі 860 гривень від місцевого мешканця за реєстрацію договору оренди земельної ділянки.

Посадовця затримали на гарячому.

Водночас у Києво-Святошинському районі кримінальну справу порушили проти службових осіб Управління місцевого Держкомзему.

Використовуючи службове становище, держслужбовці погодили проект землеустрою для відведення у власність 12 громадянам земельні ділянки розміром 14 га для ведення особистого сільського господарства в адміністративних межах Гатнянської сільради.

Виявилося, що віддані ділянки були з числа земель, які відносяться до категорії особливо цінних.

За аналогічний злочин кримінальну справу порушила прокуратура Київської області відносно чиновника Держкомзему в місті Ірпінь, яка погодила технічну документацію щодо виділення земельних ділянок 14 громадянам загальною площею 2.136 га в межах Ірпіньської міськради.

Загальна сума завданих збитків склала 800 тисяч гривень.

У Київській області, слідчий Володарського райвідділу міліції порушив кримінальну справу стосовно працівниці спілки співвласників майна СС "Перемога" Володарського району.

Жінка майстерно підробила протокол загальних зборів спілки співвласників, що призвело до незаконної передачі в оренду земельної ділянки 7 га. Спілці завдано збитків на суму 97 тисяч гривень.

Ірпінська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу проти посадовців ДП "Київське лісове господарство".

Вони за період з липня по вересень 2010 року, знаючи, що ділянка лісу площею 6,4 га не була виведена із земель державного лісового фонду, нелегально приступили до виконання будівельних робіт із зведення котеджного містечка.

Будь-якої проектної та дозвільної документації на проведення будівельних робіт посадовці не мали. Державі завдано збитків на суму 92 тисячі гривень.

Наразі робота правоохоронних органів щодо подальшого виявлення зловживань у земельній сфері триває, відзначили в ГУ МВС.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ