У столиці дешевшають квартири



Фото uaprotection.com
Ріелтори заявляють про зниження цін на столичну нерухомість з приходом весни.

Як пише Кievpress.net з посиланням на Лігабізнесінформ, вартість двохкімнатних квартир в "хрущовках" практично зрівнялася з повноцінними однокімнатними квартирами в сучасних будинках.

Тим часом, усе більше покупців ідуть на первинний ринок, що, безумовно, знижує обсяги вторинного ринку.

За словами аналітика Союзу фахівців з нерухомості Всеволода Жоголєва, дешевшають практично всі райони й типи житла. При цьому найбільші темпи зниження спостерігаються в наближеній до центра територіальній зоні.

За даними асоціації, вартість квартир з усередненими параметрами в Києві на 18 березня становила:

- однокімнатна квартира в будинку готельного типу - $52 тисячі 246;

- стандартна однокімнатна квартира - $71 тисячу 204;

- двокімнатна квартира -  $96 тисяч 861;

- трикімнатна квартира - $129 тисяч 179.

Середня вартість 1-кімнатної квартири (середнє значення цін, пропонованих власниками й ріелтерами) у березні практично не змінилася й становить 55 тис. у.о. (у лютому цей показник досягав 56 тис. у.о.).

Водночас аналітик компанії "SV Development" Сергій Костецький заявив, що протягом цього місяця ціни на житлі стояли на місці.

"Зниження цін можна бачити тільки якщо дивитися на ціну пропозиції, а от ціна реальних угод навіть трохи зросла", - відзначив він.

Тим часом аналіз цін пропозиції в базах оголошень показує яскраво виражене зниження, відзначає видання.

Так, згідно даним бази оголошень "Авізо", ціни, пропоновані продавцями за 1-кімнатні квартири знизилися в середньому на 1484 у.о., за 2-кімнатні - 3948 у.о., 3-кімнатні - 1350 у.о. (за період з 8 по 23 березня).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ