Побутова техніка тисяч киян згоріла з вини ЖЕКу?



Фото svarta.com.ua

Незадовільний стан та неправильна експлуатація внутрішньобудинкових електромереж стали причиною того, що внаслідок стрибка напруги у жителів Відрадного погоріла побутова техніка.

Про це йдеться в експертному висновку технічної комісії "Київенерго".

"У ході роботи комісії були проведені виміри рівня навантаження у різні періоди доби. Було виявлено, що несиметричне навантаження по фазах становить до 200 %, тоді як нормативами допускається до 20%, тобто вище вдесятеро", йдеться в повідомленні.

В акті підписаному фахівцями йдеться про те, що "при проведенні обстеження внутрішньобудинкових електричних мереж житлових будинків на вулиці Шепелева, 4, 6, 6-А, 10-А було встановлено, що внутрішні електромережі будинків перебувають у  незадовільному стані та тривалий час експлуатуються із порушенням вимог".

В акті також зазначено, що до виникнення порушення мережі 0,4 кВ були ввімкнені за нормальною схемою.

"Помилкових дій оперативного персоналу Київенерго, які б сприяли виникненню порушення, виявлено не було", йдеться в повідомленні.

Щоб запобігти таким порушення в майбутньому, Комісія звернулася до інспекції Держенергонагляду в Києві з проханням обстежити технічний стан внутрішньобудинкових електромереж житлових будинків КП "Відраднинське", а також звернутися власне до комунального підприємства з вимогою про виконання симетрування навантаження в будинках та посилення контролю за рівнем навантаження.

У "Київенерго" наголосили, що за технічний стан внутрішньобудинкових мереж відповідає балансоутримувач будинку (ЖЕК, ОСББ, ЖБК тощо).

Як відомо, 12 березня київський мікрорайон Відрадний пережив стрибок напруги в мережі до 400 В, внаслідок чого погоріла побутова техніка тисяч мешканців. 

У Київськiй мiськадмiнiстрацiї тоді пообiцяли, що вiзьмуть пiд контроль проблему вiдшкодування збитку жителям столичного масиву Вiдрадний, у яких унаслiдок рiзкого стрибка напруги в електромережi згорiла побутова технiка. На думку голови КМДА Олександра Попова, вiдшкодовувати збиток має органiзацiя, яка допустила такий iнцидент.

РЕКЛАМА Хотите купить дрель по выгодной цене? Заходите на сайт lopata.ua и выбирайте лучший товар по низким ценам.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ