У Києві затримали торговців зброєю


Співробітники столичного УБОЗ припинили діяльність організованої групи, що займалася  ремонтом, відновленням і продажем армійської стрілецької зброї.

Троє киян у віці від 38 до 67 років облаштували у своїх квартирах справжні склади-майстерні, повідомляє прес-служба МВС.

В одних зберігалися деталі частин і механізмів, інші займалися безпосередньо ремонтом, відновленням і пошуком покупців.

За словами затриманих, основним джерелом поставки зразків були спеціалізовані сувенірні магазини, де закуповували макети більшості пістолетів і револьверів.

Наразі слідство має з'ясувати, звідки в зловмисників у величезній кількості з'явилися зовсім нові, у заводському змащенні, деталі збройових частин і механізмів.

При проведенні санкціонованих обшуків у квартирах підозрюваних вилучено більше 5 тисяч патронів різного калібру, більше 100 магазинів і обойм до різних зразків зброї, кілька ручних гранат різних систем, карабін, автомат, пістолет-кулемет, кілька пістолетів Макарова, ТТ, сигнальні пістолети, гранати до підствольного гранатомета, заготовки для переробки травматичних і газових пістолетів і револьверів для відстрілу бойових патронів, ножі армійського зразка.

Крім того, вилучено більше 50 тисяч гривень, виручених від продажу й ремонту зброї.

Щодо "зброярів" порушена кримінальна справа. Зараз оперативники встановлюють джерела походження запчастин і боєприпасів. Ведеться слідство.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ