Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d8b4a3bcd4d3/
Українська правда
Київ

Мінкультури: На Десятинній церкві нічого не будуватимуть

24.03.2011  14:42

Міністр культури Михайло Кулиняк спростовує інформацію про те, що на місці Десятинної церкви не з'явитися собор Української православної церкви МП.  

Про це він сказав в інтерв'ю Комерсанту.

"У вас невірна інформація. Ні про яку реставрацію Десятинної церкви в розпорядженні КМДА (про конкурс на розробку концепції реставрації церкви) мова не йде. Там йдеться про музеєфікацію її фундаменту", - сказав Кулиняк.

Він додав, що сьогодні на території Десятинної церкви обвалився павільйон, яким був накритий фундамент.

"Сьогодні необхідно все впорядкувати - провести археологічні дослідження, консервацію, музеєфікацію залишків Десятинної. Всі заяви про передачу цього об'єкта церкви - плід чиєїсь фантазії", - сказав Кулиняк.

Міністр також пообіцяв, що Софію Київську та Києвом-Печерську лавру не виключать зі списків ЮНЕСКО.

"Можу запевнити, що собор Святої Софії, пов'язані з ним монастирські будови, а також Києво-Печерська лавра не будуть виключені зі списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Питання взагалі ніколи так не стояло. Мова йшла лише про можливе їхнє включення в список пам'ятників, які перебувають під загрозою, а це різні речі", - сказав міністр.

Водночас він до дав, що це питання було врегульовано ще в листопаді 2010 року, після приїзду в Україну моніторингової місії ЮНЕСКО.

Однак Кулиняк не зміг відповісти, чи реально розширити буферну зону Софії Київської й Лаври.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.