Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d8b374cad31c/
Українська правда
Київ

Суддю Шевченківського суду вбили через відчуження квартири?

24.03.2011  13:21

Столична міліція затримала киянина, який підозрюється у вбивстві судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.

Про це на брифінгу у четвер повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

Він зазначив, що мотивом вбивства може бути помста, оскільки суддя приймав рішення про відчуження майна у цього чоловіка.

"Це жител Києва. Він затриманий. Його провина підтверджується тими доказами,я кі маємо ми та тим, що він мав стосунок до даного судді бо суддя приймав рішення про відчуження у нього майна - житлового приміщення. Тому мотив швидше за все - це помста", - сказав Могильов.

Могильов додав, що за місцем проживання чоловіка було знайдено пластикову кулю, таку ж, якими було вбито Зубкова.

"Неординарними були кулі, які знайшли на місці злочину. Це були пластикові кулі. Такий же боєприпаси був вилучений за місцем проживання затриманого", - сказав міністр.

Решта співучасників злочину також відомі, зараз вживаються заходи по затриманню ще двох осіб.

Однак, за словами Могильова, наразі говорити про те, хто замовник і хто виконавець - рано, оскільки наразі проводяться слідчі дії, допити, впізнання.  

Могильов також змалював картину, того, що відбувалося у будинку на момент вбивства Зубкова:

"Суддя повертався додому, заходив у свій під'їзд, з ним зайшлиь ще двоє людей. Вони зайшли в ліфти. Один сів в ліфт з Зубковим, і поки вони піднімалися, консьєрж почув шум бійки. У цей момент там ще заходися співробітники цього будинку. Вони піднялися на 7 поверх і побачили труп громадянина та двох людей, що стояли поруч.

Працівники будинку почали з ними говорити, на них направили предмет схожий на пістолет.  Один з цих зловмисників сів у ліфт і поїхав униз. Там консьєрж побачив його і з ним іншого, який заходив в ліфт разом з постраждалим. Вони відштовхнули консьєржа, кинули візок і втекли".  

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.