Житло для мешканців Жулян, як заважають дорозі, почнуть будувати влітку


У липні-серпні почнуть будувати котеджі для жителів 27 будинків по Ватутіна, які підлягають знесенню через розширення Кільцевої дороги.

Про це пише "Комсомольська правда" з посиланням на заступника директора КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруджень Києва" Миколу Васильцова.

"На даному етапі ми проводимо оцінку житлоплощі тих людей, будинку яких будемо зносити. Потім у липні або серпні почнемо будівельні роботи на ділянці в шість гектарів, що перебуває в поле, в 500 метрах від Окружної. До весни 2012 року ми плануємо спорудити під ключ 27 будиночків. Кожна з відселених родин одержить рівноцінне житло", - сказав він.

Васильцов додав, що на всі роботи планують витратити близько 60 мільйонів гривень.

"Тим, хто не захоче переїжджати в побудовані будинки, будуть пропонувати квартири. Тому кількість будинків у містечку може ще переглядатися - усе буде залежати від переговорів з мешканцями", - сказав він, додавши що чотири родини вже погодилися на переїзд у квартири.

Самі жителі вулиці Ватутіна про квартири вперше чують, відзначає видання.

"Про новини з нашим відселенням ми самі довідаємося із преси. У листопаді останній раз були (чиновники), описали все й сказали чекати. А от куди відселяти, які це будуть будинки або нам запропонують квартири, ніхто нічого не сказав. Так що, судячи з того, як інформація надходить, чекати нам особливо нема чого. На полі, куди нібито нас повинні переселити, нічого не відбувається. Просто поорана земля, якихось підготовчих робіт ми не помітили", - сказала жителька вулиці Ватутіна, 68, Галина Лавринчук.

Не вірять у швидке вирішення проблеми і її сусіди - мовляв, вже кілька років вони жиуть в очікуванні.

"Ми зв'язані по руках і ногах. Нас поставили в таку невизначену ситуацію, що ми навіть ремонт не можемо зробити", - сказала мешканка будинку по вулиці Ватутіна, 74, Валентина Слищенко.

Водночас "Укравтодор", який має розширювати дорогу на Жулянському шляхопроводі, поки не можуть сказати, коли саме почнуть будівельні роботи. Мовляв, усе впирається в гроші.

Як відомо, раніше КК "Київавтодор" прогнозував початок будівництва будинків для громадян, чиє житло потрапляє в санітарно-захисну зону реконструкції Жулянського шляхопроводу в березні-травні 2011 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ