Депутат від БЮТ влаштував чергову "Еліта-ценр"?



Фото photosight.ru
У Києві розпалюється новий скандал - люди, які вклали свої кошти у житло компанії "Екобуд" можуть залишитися без квартир.

Вкладники випадково довідалися, що їхні квартири забудовник зробив заставою в банку, хоча вони оплатили повну вартість житла, пише "Сегодня".

Так, Анатолій Моргун, який купив 2-кімнатну квартиру на 12-му поверсі висотки пор вул. Ірпінській, 69-б, ще в грудні 2005 року, заплатив за житло $85 тисяч і ще $10 тисяч за паркінг.

Однак будинок, який обіцяли здати ще в 4-му кварталі 2007 року, досі не зданий в експлуатацію.

"Мало того! Будинок уже давно готовий, але його не здають, я навіть там зробив ремонт, сам матеріали на свій 12-й поверх тягав. А тепер мої шпалери у квартирі здулися, опалення ж бо немає! Та й чи зможу я там жити, незрозуміло. Як випадково з'ясувалося, наші квартири "Екобуд" заклав банку "Київ" ще три роки тому. І тепер банк запросто може їх продати за борги компанії", - обурився Моргун.

Про це ж говорять й інші вкладники.

За інформацією видання, засновник компанії "Екобуд" - нардеп від БЮТ Юрій Сербін, а гендиректор - його син Андрій.

"Сегодня" з посиланням на документи повідомляє, що з 132 квартир 62 квартири - під заставою, причому 3-кімнатна квартира, що купувала Наталя Сербіна, сестра гендиректора й дочка народного депутата, банку не закладена.

Видання надіслало запит до компанії, однак там поки нічого не відоповіли.

Водночас, у прес-службі банку "Київ" лише повідомили, що дійсно брали участь у фінансуванні будівництва по цій адресі, але подробиці повідомити не можуть, бо це  комерційна таємниця.

Відомий адвокат Роман Марченко каже, що юридичної точки зору забудовник зробив усе законно.

"Якщо в людей підписані інвестиційні договори й немає пункту, що забороняє без їхньої згоди закладати квартиру, то забудовник має право це зробити. Інше питання, що люди про це не знали й, напевно, підписували договір не дивлячись. По суті, люди купували повітря, а не квартири", - сказав юрист.

На думку адвоката, єдиний вихід - це подавати позов до суду і домагатися права власності на квартиру.

Експерти також радять людям звернутися в комісію віце-прем'єра Віктора Тихонова, що займається проблемами недобудов.

Потрібно написати колективну заяву й подати її в Кабмін (телефон приймальні секретаріату Кабміну - 256-76-24).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ