Зубкова хотіли звільнити за порушення присяги?


24 березня Вища рада юстиції повинна була розглядати питання про позбавлення Сергія Зубкова суддівської мантії через порушення присяги.

Про це повідомляє "Сегдня".

Таку пропозицію вніс член ВРЮ Андрій Портнов на підставі перевірок звернень начальника Державної архітектурної будівельної інспекції Олександра Бондаренка і голови Держкомітету архівів Ольги Гінзбург.

За даними перевірок, суддя виносив рішення, що дозволяють збільшувати поверховість історичних будинків у центрі Києва. Крім того, через його рішення з держфонду незаконно відчужувалася колекція картин відомого художника Миколи Глущенка, відзначає видання.

Усього за останнім часом по Сергію Зубкову було 20 звернень.

"Усі вони пов'язані з житлом, земельними правовідносинами, корпоративними правами. Ці скарги були, але не знайшли підтвердження. По двох пропозиціях Портнова були всі підстави, щоб розглядати питання про його звільнення. Хоча цілком можливо, що члени ВРЮ порахували б, що Зубков не порушував присягу", - сказав голова ВРЮ Володимир Колесніченко.

Як відомо, 21 березня суддю Шевченківського райсуду Сергія Зубкова знайшли мертвим біля свого будинку з вогнепальними та ножовими пораненнями.

  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ