25% киян хочуть вибори вже в кінці березня



Фото donbass.ua
Четверть киян хочуть проведення виборів міського голови і депутатів міської ради вже в найближчу неділю і лише 6% готові чекати до 2014 року, коли відбудуться місцеві вибори по всій Україні. Разом з тим 50% киян вважає, що депутатів Київради потрібно обирати за мажоритарною системою.

Про це свідчать результати соціологічного опитування мешканців столиці, повідомляє прес-служба ВГО "Комітет виборців України".

Найбільш популярним кандидатом на посаду мера Києва є Віталій Кличко - за нього віддали б свої голоси 22% опитаних. Юлію Тимошенко підтримали б майже 11%, Олександра Попова - 9%, Леоніда Черновецького - 3%.   

Водночас 9,2 % опитаних проголосували б "проти всіх", а 8% не хочуть брати участі у виборах.

Також 68% опитаних заявили, що не довіряють Черновецькому (довіряють 2%), 36% киян не довірять Попову (довіряють майже 5%)

Крім того, згідно з результатами опитування, кияни не вважають органи виконавчої влади (КМДА і міського голову) захисником своїх інтересів. Найбільшим захисником власних інтересів кияни вбачають самих жителів міста (45%) та депутатів міськради (майже 23%).

Опитування було проведене у Києві з 10 по 17 березня методом поквартирного інтерв'ю. Усього було опитано 1100 респондентів. Похибка не перевищує 3%.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ