Попов сидить у кабінеті Черновецького, а борець з корупцією – на місці Кільчицької



Фото з сайту КМДА
Будівля столичної мерії, мабуть, одна з найбільших адміністративних будівель у всій країні.

Споконвічно на 10 поверхах мерії були розміщені кабінети міських керівників, різних головних управлінь та управлінь.

Наразі головним кабінетом міста вважається робоче місце голови КМДА Олександра Попова, пише "Комсомольська правда".

У цьому кабінеті на 2 поверсі раніше сидів екс-мер Олександр Омельченко, потім якийсь час - мер Леонід Черновецький, Олесь Довгий, потім, за чутками, зять мера В'ячеслав Супруненко. 

 
Приймальня Попова обладнана камерами спостереження, а ввійти можна лише за спецпропуском.

Після Черновецького Попов нічого у кімнаті не змінював - лише приніс дав прапори: України та Києва, кілька зелених вазонів, книги та три ікони.

Натомість кабінет Черновецького розташований на 9 поверсі і потрапити туди нереально - вхід охороняє цифровий замок на дверях приймальні й ще один - безпосередньо на дверях кабінету мера. 

 
Однак, відзначає видання, за 2 роки, приміщення практично не змінилося - мер лиш забрав його срібну статую, яка раніше була в музеї подарунків. Меблі у кабінеті Черновецького обтягнуті бежевою шкірою, за робочим столом книжкова шафа, а на столі фотографії онуків.

Видання відзначає, що як і в будь-якому кабінеті чиновника такого рівня, там є додаткова кімната відпочинку з телевізором і невеликим диваном та ванна кімната.

Перший заступник Попова Олександр Мазурчак розташувався у 20 квадратних метрах. У кабінеті фактично другої людини в місті - робочий стіл, офісне крісло й кілька стільців та книжкова шафа. На столі - стопки документів і журналів по будівництву. На стінах - герб,  кілька картин, карта Києва та дві ікони.

 

Заступник голови КМДА Олександр Пузаннов, в обов'язку якого входить боротьба з корупцією, улаштувався на п'ятому поверсі у кабінеті екс-заступника мера Ірени Кільчицької.

 
Кімната оформлена в ясно-жовтих тонах, у ній є кілька шкіряних крісел і журнальний столик, робоче місце й стіл для переговорів. На стіні - портрет президента, а з боків від нього - прапори України й Києва.

На робочому столі поруч із комп'ютером - три стаціонарних телефони й кілька простеньких  мобильних, у кутку - новелика срібна іконка з образом Христа. Є у Пузанова й кімната для відпочинку.

Кабінет заступника голови КМДА з питань Євро-2012 Анатолія Голубченка, нагадує  англійський мисливський будиночок, адже стіни в ньому до половини оброблені деревом.

 
У приміщенні Голубченка є робочий стіл, стіл для переговорів і шафа, крісло й журнальний столик. Є в кабінеті й ізюминка - старі годинники з курантами величезних розмірів.

На стінах кабінету крім традиційного фото президента висять кілька картин, а між ними - один з перших проектів старого сміттєспалювального заводу. Поруч у чималій рамці великими буквами надруковані цитати із проповідей матері Терези.

Наймолодший 32-річний заступник Попова Руслан Крамаренко сидить в кабінеті Дениса Басса на 6-му поверсі. Обстановка в стилі мінімалізму - робочий стіл, великий стіл для переговорів і журнальний столик біля входу. Усе в бежево-коричневих тонах. Стіни - теж світло-бежеві, прикрашені більшими чорно-білими фотографіями старого Києва в рамках і великою картою міста. 

 

На столі, крім паперів, нічого нема, навіть комп'ютера. Зовсім недавно в кабінеті з'явилися два невеликих деревця у вазонах, відзначає видання.  

Однак, як це не дивно, після скорочення штату на 115 осіб (а незабаром планують звільнити ще 400) у мерії раптом стало тісно.

Адже, за інформацією видання,  Головне управління з організації й проведення Євро-2012 мусить орендувати три кабінети в сусідній будівлі інституту "Київпроект", витрачаючи на це 750 тисяч гривень бюджетних коштів на рік.

Однак в мерії чимало залів з хорошим ремонтом для проведення офіційних зустрічей і нарад. Кожен з них займає близько 60 кв. м, тож там цілком могли б розміститися три кабінети Головного управління з підготовки до Євро.

Видання відзначає, що "футбольне управління" можна було б розмістити і на закритому 9-му поверсі, де дуже рідко з'являється мер Леонід Черновецький.

Усі фото Комсомольської правди

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ