Депутати перевірять, куди зникають комунальні аптеки


Київрада на найближчому пленарному засіданні створить комісію для з'ясування обставин відчуження приміщень, в яких розташовувалась низка аптек КП "Фармація".

Про це заявив секретар фракції "Республіка Київ" у міськраді Олексій Давиденко, повідомляє  прес-служба.

"Ми обов'язково створимо таку комісію. Це неприпустимо, коли у місті зачиняються аптеки, в яких пенсіонери та інваліди отримують безкоштовні ліки. Про який соціальний захист киян можна говорити в таких умовах?", - наголосив депутат.

Політик зазначив, що впродовж останніх декількох років перестали працювати не один десяток комунальних аптек.

Одним із останніх прикладів стало закриття найстарішої у Києві комунальної аптеки, що розташовувалась у самому центрі міста на вулиці Марії Заньковецької, 5/2.

 

"Зараз на фасаді будівлі, в якій раніше була аптека, висить реклама дорогих парфумів. Але ж аптека - це не рекламна конструкція! До того ж, КП "Фармація" не поспішає надавати інформацію щодо причин закриття аптеки", - сказав Давиденко.

Також, за його словами, аптека КП "Фармація", що розташовувалась по вул. Сагайдачного, закрита нібито на ремонт.

 

"Проте ще рік тому це була відремонтована зразкова аптека, що стала пілотним проектом так званих "аптечних супермаркетів" у мережі КП "Фармація". Аналогічна ситуація із аптекою на Русанівському бульварі", - сказав Давиденко.

"Це все дуже нагадує свідому схему відчуження приміщень за згоди керівництва КП "Фармація" та профільного управління КМДА. Адже саме вони не виносили на розгляд депутатів Київради питання щодо продовження договорів оренди приміщень для комунальних аптек", - підсумував політик.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ