У Попова кажуть, що в Києві найдешевший хліб



Фото ТСН
Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко заявляє, що обсяги виробництва хліба соціальних сортів у Києві не змінились, а його ціна залишається на рівні минулого року.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами чиновника, Київська адміністрація регулює ціни шляхом встановлення граничних рівнів торговельної надбавки на хліб та хлібобулочні вироби для діабетиків - 12% та граничної торговельної надбавки на хліб - 15% до оптової ціни виробника.

До соціальних сортів хліба, ціна на які регулюється, відносяться чотири сорти: "Український", "Пшеничний", "Печерський" та "Міський".

На всі інші види хліба і хлібобулочні вироби ціни формують виробники самостійно, виходячи з витрат, пов'язаних з його виробництвом, і встановленої рентабельності.

Водночас в мерії повідомили, що за оперативним моніторингом цін на початок березня, у столиці хліб дешевший, ніж в інших регіонах України.

Так, у Києві хліб з борошна першого сорту коштує 3,65 гривні, а житньо-пшеничний - 3,44 гривні, у той час як у Волинській області - 3,89 та 3,73 гривні відповідно, у Дніпропетровській - 3,73 і 3,63 гривні, у Запорізькій - 3,89 та 3,71 гривні.

Однак, за словами Крамаренка, для утримання ціни на борошно місто гасить відсотки за кредит, який бере ВАТ "Київмлин" на закупівлю зерна.

Також у бюджеті Києва на цей рік передбачені пільги для ВАТ "Київмлин" на сплату земельного податку.

Крім того, Аграрний фонд  почав продаж борошна зі своїх запасів для хлібопекарських підприємств. Борошно піде на виробництво соціальних сортів хліба.

"Київхліб" уклав договір з Держкомрезервом, щоб стримати зростання цін на соціальні сорти хліба і запобігти його дефіциту. Відповідно до постанови Кабміну Києву виділено борошно з Держрезерву, яке буде спрямовано на виробництво соціальних сортів хліба.

Як відомо, у середині березня у столиці подорожчав хліб. Ціна підвищилися на батон "Нива" - з 3,10 гривні до 3,20 гривні, та "Український" - в окремих районах за нього просили 4 гривні (раніш був по 3,16 гривні).  

Згодом столична влада виділила перший мільйон гривень на утримання цін на хліб.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ