У Києві покажуть кіно про права людини



Фото з сайту Ліги
25 по 31 березня в столичному Будинку кіно й Німецькому культурному центрі " Ґете-Інститут" пройде 8-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини "Docudays UA".

Відкриє "Docudays UA" фаворит багатьох міжнародних фестивалів - фільм "Інший "Челсі": історія з Донецька" німецького режисера Якоба Пройсса, повідомляє Лігабізнесінформ з посиланням на організаторів.

Фестивальні фільми змагаються у двох конкурсах - творчому й правозахисному. Кожний конкурс має призовий фонд.

Також у рамках фестивалю 26 березня в Будинку кіно відбудеться відкриття виставки робіт художників-карикатуристів.

Цього року конкурс присвячений проблемам утиску свободи слова, мирних зборів і асоціацій в Україні. У цей же день об 11.00 тут пройде майстер-клас "Як убезпечити себе від протиправних дій міліції", який проведуть відомі правозахисники.

Також глядачів очікує майстер-клас і ретроспектива робіт легенди чеської кінодокументалістики Мирослава Янека, романтична панорама "Нове кіно Балтії", спеціальний показ фільму "Серійні вбивства в країні Путіна" і зустріч із автором - французьким режисером Манон Луазо.

Водночас у кінозалі "Ґете-Інституту" пройде показ кращих фільмів друзів Docudays UA - фестивалів "Verzio" (Угорщина), "Watch Docs" (Польща) і "ZubrOFFka" (Польща) - "Три вечори в дружньому колі".

Вхід на всі кінопокази традиційно безкоштовний.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ