Покуратура порушила справу за фактом вирубки скверу


Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом незаконної вирубки 89 дерев у сквері по вулиці Леся Курбаса, 2-б.

Про це пише "Сегодня".

За словами прокурора Святошинського району Василя Смітюха, кримінальну справу за ч.3 ст. 365 КК "перевищення службових повноважень" посадовцями підприємства, в оренді якого знаходиться ця ділянка, порушено після перевірки. Винним загрожує від 7 років тюрми.

Покурор відзначив, що у керівництва підприємства немає дозволів та ордера на вирубку.

"Ділянка була виділена "Укрспецводгоспбуд" рішенням Київради у 2007 році під автосалон. Потім цільове призначення змінили - в 2010 році - під будівництво і експлуатацію автозаправки з об'єктами дорожнього сервісу. Ми перевіримо і законність виділення самої ділянки", - сказав Смітюх.

Він додав, що завданий місту збиток складає понад 118 тисяч гривень, а відновна вартість зрубаних дерев - майже мільйон (998 тисяч гривень).

Те, що підприємство не мало ордерів на вирубку дерев підтвердили і в мерії.

"Та й відводити землю в такій зеленій зоні не можна було. Ми перевіримо всі документи на будівництво за останні кілька років, які видавалися минулою владою", - сказав заступник голови КМДА з питань архітектури та земельних відносин Михайло Кучук.

Як відомо, у ніч на 11 березня невідомі вирубали сквер на вулиці Леся Курбаса, 2-Б у столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ