Венеціанський міст може обвалися у будь-яку мить?



Фото Сегодня

Доки влада заявляє про реконструкцію Венеціанського мосту до Євро-2012, він може обвалитися у будь-яку мить.  

На одному з пішохідних тротуарів моста з'явилися дві величезні діри приблизно по 3 метри на півтора, пише "Сегодня".

Хоча при в'їзді на міст з обох сторін стоїть знак, що забороняяє проїзд, кияни з дітьми та автомобілі продовжують їздити аварійною переправою.

Тим часом у КП "Київавтодор" запевняють, що плити не впали, а вони їх зрізали самі, і вже в середині квітня обіцяють розпочати реконструкцію.

Однак люди кажуть інакше - мовляв, місяць тому стався перший обвал, через 2 тижні за першою плитою нахиляться друга.

"Усе загородили стрічкою і пластмасовими блоками. Колись тут не дозволяли навіть візкам екскурсійним проїжджати, бо міст пішохідний. А зараз бетономішалки на будівництва постійно їздять", - сказав місцевий рибалка Анатолій Матвійович.  

У "Київавтодорі" наполягають, що нічого не падало.

"Ми за мостом стежимо. У минулому році провели комплексне обстеження, яке показало, що проїжджа балка в прекрасному стані і має ще запас міцності 30%. А ось тротуарні консолі дійсно порвались. Це стосується лівого боку. Тут вся конструкція обвисла, була загроза падіння. Бетон скраю почав сипатися, а арматуру з'їла іржа", - сказав головний інженер корпорації Василь Мельниченко.

Він додав, що у двох місцях, де зараз немає плит, планують все залатати - встановити нові, закріпити їх арматурним каркасом і залити бетоном. Такий ремонт обійдеться приблизно в 6-8 мільйонів гривень.

На час реконструкції, яка триватиме до кінця року, скоротять проїжджу частину до однієї смуги і зроблять реверсивний рух.

За словами Мельниченка, міст спокійно витримає автомобілі. А великогабаритним вантажівкам обмежать проїзд, оскільки саме вони  руйнують переправу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ