Будівництво метро на Троєщину розпочнеться у 2012 році


Будівництво лінії метро "Троєщина - Осокорки" може розпочатися на початку 2012 року.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, Київ.comments.ua з посиланням на Дело.

"Проект, який ми однозначно всіма силами будемо реанімувати - це будівництво метро на Троєщину. Зараз закінчується робота над проектною документацією, і на початку наступного року ми можемо почати будівництво. Кошторис буде чітко визначений після того, як буде закінчена проектна документація", - сказав він.

Крамаренко відзначив, що за попередніми оцінками, вартість проекту з урахуванням закупівлі рухомого складу становить близько 12 мільярдів гривень. Термін реалізації - чотири роки, тобто до 2016 року.

Говорячи про джерела коштів на будівництво, заступник голови КМДА розповів, що одне з напрацювань - договір з японською корпорацією Itochu Corporation.

"У нас був підписаний меморандум, японці були готові вкладати. Але всі ми знаємо, що відбулося в Японії, і, з огляду на ці нові обставини, поки незрозуміло, чи будуть вони брати участь. Альтернативне фінансування може бути залучено через випусків євробондів, але це питання державних гарантій", - заявив Кухаренко.

Як відомо, раніше експерти аналiтичної групи Da Vinci прогрозували, що стихiйнi та техногеннi лиха на Далекому Сходi призведуть до заморожування iнвестицiй Японiї в Українi

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ