Музей можуть викинути з приміщення в центрі Києва



Між двома закладами культури - Національним України та Київським національним музеєм російського мистецтва - тривають судові процеси.

Музей російського мистецтва та науково-дослідний реставраційний центр судяться через приміщення на вул.Терещенківській, 9-б.

"Ось-ось суд винесе вирок і один з закладів залишиться на вулиці", - заявив депутат Київради Олександр Бригинець.

Обидва заклади є унікальними, одибва мають найвищий статус - Національних, але один знаходиться у державній власності, а інший - у комунальній.

Депутат впевнений, що Київ не може допустити втрати жодного з них.

"Насправді судовий процес між закладами, це - суд між чиновниками, які несуть персональну відповідальність за музей і центр, за розвиток культури у столиці. Це - фактично, суд між Поповим  і Кулиняком,  які не зважають на потреби закладів культури і не вирішують їх позасудовим способом", - заявив він.

"Попередній міністр і попередній голова КМДА допустили цей суд, а нинішні, на жаль, просто чекають, що скаже Феміда. Але стратегію закладів культури має вирішувати не суд, а Влада. Я теж відповідальний за обидва ці заклади і дуже хочу, щоб у Музея з'явились нові зали для експонування мистецьких шедеврів України, а у Центра зручні умови для порятунку мистецьких шедеврів України", - переконаний Бригинець.

Тому голова комісії звернувся до голови КМДА Попова та Міністра культури України Кулиняка з проханням зустрітись і прийняти конструктивне рішення щодо забезпечення нормальної роботи та можливостей подальшого розвитку як Національного науково-дослідного реставраційного центру України, так і Київського національного музею російського мистецтва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ