Нова ТЕЦ почала гріти Осокорки


АК "Київенерго" розпочала теплопостачання частини житлового масиву Осокорки міста Києва від СТ "Позняки", яку було введено в дослідну експлуатацію на початку 2011 року.

Станція підвищить надійність теплопостачання міста завдяки розвантаженню потужностей ТЕЦ-5, яка раніше обслуговувала цей район, повідомляє прес-служба "Київенерго".

Перший водогрійний котел станції, що виробляє 1300 тонн теплоносія на годину, відтепер забезпечуватиме теплом 210 споживачів - 131 житловий будинок, 5 дитячих садків, 3 школи, 71 відомчу установу. Ці об'єкти розташовані на столичних вулицях Ревуцького, Вишневецького, Руденка, Крушельницької, Мишуги, Гмирі, Бажана, Григоренка, Гришка.

СТ "Позняки" має стратегічне значення для столиці, оскільки, після введення всіх черг станції в промислову експлуатацію, забезпечить теплом та гарячою водою близько 300 тисяч мешканців Харківського району, що активно забудовується.

"Протягом січня-лютого на станції було вдало проведено пусконалагоджувальні роботи. І як тільки дозволила погода, як ми і обіцяли, станція почала давати тепло першим споживачам. Таким чином, ми випробували весь ланцюжок складного механізму станції. У новому опалювальному сезоні перша черга СТ "Позняки" запрацює на повну потужність", - повідомив Голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.

СТ "Позняки" - перший потужний об'єкт теплоенергетики в Києві, який було введено в експлуатацію за останні 22 роки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ